Giv børn din stemme

I Familiepolitisk Netværk er der plads til hele spektret – vi er røde, vi er blå og vi er grønne. Men når det gælder børnene, er vi ensidige: Vi tager børnenes parti.

GIV BØRN DIN STEMME – STØT VORES CROWDFUNDING

Det er snart folketingsvalg! Det er nu du har mulighed for at bestemme, hvor højt børnene skal op på den politiske agenda de næste 4 år.

Det haster med at få børn højt op på den politiske agenda. Alt for mange børn mistrives i DK i dag. At investere i børns og familiers trivsel er det bedste, man kan gøre for et samfunds velfærd!

Du kan støtte vores kampagne ved at donere via Støtteforeningen her eller ved at donere via GoFundMe (link til GoFundMe kommer 21/3).

ORDFØRERNE
  • NORMERINGER – De mindste i vore daginstitutioner lider under ringere og ringere normeringer og arbejdsvilkår – vi må have minimumsnormeringer NU i hele åbningstiden!
  • SYGE BØRN – Syge børn kan ikke blive passet hjemme til de er raske – i alle vore nabolande har børn ret til at blive passet af deres forældre hjemme (10-120 dage pr barn pr. år)
  • RET TIL AT GÅ NED I ARBEJDSTID – Forældre der ønsker deltid, får nej (eller bliver fyret) – småbørnsforældre må have ret til deltid (som i Sverige) og tilskud til at gå på deltid det første år (som i Norge)
  • REELLE ALTERNATIVER TIL VUGGESTUE – At blive passet i en periode hjemme er kun muligt for de færreste, selv om det ville være godt for mange – derfor bør 3/4 af pengene til pasning følge barnet de første to år.
KANDIDATERNE

KANDIDAT SURVEY – Nu spørger vi samtlige 800 opstillede kandidater i alle storkredse hvad de siger til det – og hvordan de vil prioritere vores 16 familiepolitiske anbefalinger.

BLOGGEN

INTERVIEWS MED ORDFØRERNE: På bloggen vil vi lægge interviews med alle partiernes børne/familiepolitiske ordførere, så I kan holde dem fast på deres løfter. Bloggen kan deles i Jeres netværk – så de kan se hvem de skal stemme på. Og så I kan holde dem op på deres ord efter valget.

DU KAN VÆRE MED

Vi producerer kampagnekit til digog uanset hvor meget du har besluttet dig for at engagere dig, kan du være med:

  • Hvor engageret er du? Du kan være med på flere niveauer. Du kan like, kommentere og dele vores film og vores 16 anbefalinger – men du kan også tage nogle af vores spørgemanualer og skabeloner til debat og bruge lokalt.
  • Vi producerer to små film, som du kan dele – og som dit netværk kan dele. Målet er at nå så mange politisk interesserede som muligt i hele landet.
  • Vi vil udarbejde en spørgemanual til fri inspiration, som du kan tage med, når du mødes med din lokale folketingspolitiker om børne- og familiepolitik.
  • Vi giver dig en skabelon, som du kan bruge når du op mod valget indsender debatindlæg og læserbreve om børne-/familieområdet.

(Kampagnen er stadig under udarbejdelse)

Gå tilbage til onlineforum