Giv børn din stemme 5. juni

I Familiepolitisk Netværk er der plads til røde, blå, grønne og gule. Men på ét område er vi ens:  Vi tager børnenes parti, når der skal stemmes ved valget. Her finder du valgets bedste og mest kvalificerede kit, som ruster dig til vælgermøder og debatter og ikke mindst til at finde ud af hvem du skal stemme på. Vi har talt med dem allesammen…
HVEM SKAL JEG STEMME PÅ?

Minimumsnormeringer? Tilskud til pasning af eget barn ("pengene følger barnet")? Lovsikret ret til pasning af syge børn? Lovsikret ret til nedsat (fleksibel) arbejdstid med små børn? Tillidsreform på daginstitutionsområdet? Vi har spurgt partiernes ordførere, hvilke familiepolitiske tiltag de støtter. Og vi har også spurgt de opstillede 850 kandidater fra partierne. Og du kan se resultatet herunder.

Og så har vi gjort en masse andet kampagnekit klar til dig, som du kan bruge til fx vælgermøder og demoer.

TJEK PARTIERNE OG KANDIDATERNE – STEM PERSONLIGT!

Vores survey: 300 kandidater i 10 storkredse har svaret: Tjek din folketingskandidats holdninger på børne- og familieområdet

Interviews med alle partiernes børneordførere (på DETTE link kan du se dem allesammen på en gang): Vælg parti:Socialdemokraterne (A), Radikale (B), Konservative (C), Nye Borgerlige D, Klaus Riskær Pedersen (E), SF (F), Liberal Alliance (I), Kristendemokraterne (K), Dansk Folkeparti (O), Venstre (V), Enhedslisten (Ø) og Alternativet (Å) – Se her hvad vi har spurgt alle partierne om

Alle partiernes officielle børneudspil: Vedtagne programmer for børne- og familiepolitik

BUPL’s interaktive grafik vedr. minimumsnormeringer: Hvordan stemmer politikerne ift. minimumsnormeringer?  – Fagbladet Børn & Unge uddyber grafikken HER

VIDEO – DEL
VÆR AKTIV

Vores spørgeguide: Stil spørgsmål til politikerne på vælgermøder –  som PDF

Inspiration: Send debatindlæg til avisen

Send bekymringsbrev til kommunen

Materiale til demo 2. juni #HvorErDerEnVoksen? – Demo 2. juni: PDF = print-selv flyer og plakat

Klag over kandidattest

BUPL’s gode råd til dem, der vil blande sig i valgkampen

BLIV KLOGERE

Børneeksperter udtaler sig om normeringer (Politiken april 2019) 

Børneeksperter udtaler sig om småbørns udvikling og behov (flere aviser, 2016)

Familiepolitisk Netværks katalog med 16 anbefalinger med masser af ekspertkilder

VIDEOHILSEN FRA EKSPERTER
BONUS

Film om hvorfor vi crowdfunder + Hurrafilmen – nu er vi i mål!

SEND DIN EGEN VIDEO

Send din egen 1 minuts video til os:

BAGGRUND – SÅDAN HAR VI GJORT

Vi har talt med alle partiernes ordførere på børne-/familieområdet

NORMERINGER – Børnene i vore daginstitutioner lider under ringere og ringere normeringer og dårlige arbejdsvilkår for personalet.  Støtter du minimumsnormeringer (3:1 og 6:1) i hele åbningstiden og hver dag – eller har du andre løsninger på, hvordan vi kan garantere, børn, forældre og personale forsvarlige forhold?

SYGE BØRN – I dag har danske børn ikke ret til at blive passet hjemme til de er raske – som de har det i alle vore nabolande (10-120 dage pr barn pr. år). Hvad vil du gøre ved det?

RET TIL AT GÅ NED I ARBEJDSTID – Forældre der ønsker deltid, får nej (eller bliver fyret) eller bliver “skøjtet ud på et sidespor”. Vi mener at småbørnsforældre må have ret til deltid (som i Sverige) og tilskud til at gå på deltid det første år (som i Norge) – og endelig ret til at komme op på fuld tid igen, når omsorgsopgaven bliver mindre derhjemme. Hvad er din holdning til dette?

REELLE ALTERNATIVER TIL VUGGESTUE DET FØRSTE ÅR – Det er ikke i barnets interesse at blive passet i store og overfyldte institutioner med alt for lidt personale. Og slet ikke når børnene er under 2-3 år. At blive passet i en periode hjemme (eller i en lille institution under hjemmelignende forhold) ville være godt for mange – men er ikke muligt for de fleste. Vi foreslår derfor at 3/4 af pengene til pasning følger barnet de første to år af barnets liv, så forældre kan vælge et alternativ til pasning i en stor institution til 1-2 årige børn.

Resultatet af disse ordførerinterviews kommer til at ligge her på bloggen på www.fampol.dk (de fleste ligger der allerede). Læs, brug dem og ikke mindst DEL dem! Så er du med til at holde dem fast på deres løfter. Og dine venner kan se, hvem de skal stemme på. 

Vi har sendt en professionel survey ud til alle kandidater, som stiller op til FV-19

KANDIDAT SURVEY – Vi har spurgt samtlige 850 opstillede kandidater i alle 10 storkredse hvad de siger til de 5 vigtigste af vores 16 anbefalinger: Minimumsnormeringer; Ret til at passe syge børn; Ret til fleksibel arbejdstid med små børn; Tillidsreform på daginstitutionsområdet – og “Pengene følger delvist barnet det første år efter barsel”.

Se alle vores 16 familiepolitiske anbefalinger.

Gå til Familiepolitisk Netværks onlineforum